Una din cele mai mari temeri ale Ralucăi este plictiseala cronică. Trăiește pentru a experimenta și declară nu se va da bătută până nu va ajunge să viziteze Noua Zeelandă. E fascinată de vise și propria imaginație nu încetează să o uimească.

Ajunsă la finalul carierei sale de debater, vrea ca prin Le "De ce?" să rămână conectată cu lumea dezbaterilor și clubul LDC, de care s-a îndrăgostit iremediabil.

Site editor

Chifor Raluca

Crede că curiozitatea este cel mai fascinant sentiment pe care îl poate experimenta cineva. Ne este dat un fragment de timp în care putem să deschidem ochii şi să privim, să experimentăm o lume atât de largă încât imaginația noastră, căreia nu i se cunosc limitele, nu o poate cuprinde.

„Învață să descoperi, să înveți şi să împarți cu ceilalți. Împreună este mereu mult mai intensă senzația. Te simți plictisit azi? Du-te şi află ceva nou despre acest univers, cât sclipirea-ți din ochi încă mai poate cuprinde orizontul.”

Content creator

Irina Ioniță

Bianca se laudă cu un palmares de sute de filme  văzute pe parcursul vieții.

Pe lângă asta, mai merge la competiții de debate, poartă conversații despre orice, de la cereale și lapte până la viziunea lui Mill despre libertate.

Spune că dezbaterile i-au schimbat viața și vrea să arate asta prin articolele pe care le va scrie pentru  Le "De ce?".

Content creator

Bianca Sima

Îi place să afle lucruri noi de oriunde sau de la oricine, să dezbată, să se dezvolte pe el și să-i ajute pe alții în dezvoltare din orice punct de vedere. Pentru el, Le ’’De ce?’’ e modul cel mai bun de a împărtăși informație cu colegii și cititorii însetați de cunoaștere. Folosește umorul pe cât de des posibil, dar nu se sfiește de la a fi serios când este nevoie. În (puținul) timp liber, se ocupă de el și de prieteni și urmează cursuri de autoapărare, face munca obligatorie pentru școală și, cel mai important detaliu de departe, creează memeuri.

Content creator

Eduard Sabbagh

Maria Neagoe este elevă în clasa a XI-a în Colegiul National “Gheorghe Lazăr” și este la fel de neinspirată când vine vorba de descrieri pe cât este și cu glumele ei.

Editor

Maria Neagoe

A aplicat la LDC din pură curiozitate, dar în scurt timp a descoperit că “chestia asta care se cheamă debate” îi place foarte tare și o reprezintă. E destul de spontană, foarte sarcastică și nu îi plac deloc clișeele. Adoră să facă oamenii fericiți, să afle lucruri noi și să joace teatru (pe scenă, nu în viața reală). Pentru ea, Le “De ce?” reprezintă un mijloc prin care să exprime ce gândește, să-și facă vocea auzită.

Content creator

Mara Buga

E o persoană fericită, și îi place să răspândească fericirea ei cu oamenii din jur. Îi place să aibă mereu o ocupație, nu poate să stea într-un loc prea mult. Uneori se găsește gândind prea mult, alteori prea puțin. În orice caz, ceea ce o face fericită este faptul că a învățat să trăiască în prezent, și crede că toată lumea ar trebui să încerce asta.

Editor

Alexandra Luca

Adoră câinii Husky și Crăciunul. 

N-are idee ce vrea de la viață, dar  își direcționează toate resursele în crearea unor căi  pentru ceilalți și pentru noile perspective.

Este autoironic până în punctul în care devine enervant.

Sunt șanse să iubească mai mult trailer-ul unui film decât filmul în sine. 

Editor

Mihnea Chelu

Adina e o curioasă cu normă întreagă, punctuală şi puţin obsedată să nu depășească termenele de predare. Îi plac Murakami și Marquez și poate citi cam 450 de pagini pe zi,când are și timp liber. Deși a terminat Publicitatea, și-a dat seama că vrea să devină prof universitar pentru că-i place la nebunie să-i învețe și să-i inspire pe ceilalți.

Content creator

Adina Ionescu

Adrian Mălăieș-Popescu, sau Mălă, asa cum este știut în comunitatea de debate și în afara ei, dispune de un drive puternic atunci când vine vorba de orice implică educație deliberativă, discurs public și a da înapoi comunității care l-a crescut. I-a plăcut de mic să se întrebe cum funcționează lucrurile, așa că Le „De ce?” este modalitatea ”numa bună” de a-și continua explorarea lumii. Implicarea lui în noul proiect ARDOR, DialogOn - ateliere de argumentare aplicată, este ultimul lucru cu care se mândrește, acum putând să se laude că face în regim full time tot ce îl pasionează. Activitatea lui de suflet rămâne însă Lazăr Debate Club (LDC) unde alături de alți instructori îi ajută pe tinerii lăzăriști să-și descopere argumentele.

Contributor

Adrian Mălăieș-Popescu